shutterstock 419549734shutterstock 419549734
shutterstock 419549734

Arbeta hos oss

HVB Fristad söker timvikarier


HVB Fristad är ett behandlingshem för pojkar mellan 13 och 21 år med beteendeproblematik som är omhändertagna enligt Lagen vård av unga (LVU) eller Socialtjänstlagen (SoL). Behandlingen är förankrad inom inlärningspsykologins kognitiva och beteendeterapeutiska teorier (KBT).

Vi söker dig som har ett starkt personligt engagemang och höga ambitioner, ständigt strävar efter personlig utveckling, tycker om att arbeta strukturerat i arbetslag med tydliga riktlinjer för hur något ska utföras och som vill ha möjligheten att verkligen göra skillnad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Den sökande får gärna vara utbildad Socionom, beteendevetare, behandlingsassistent, mentalskötare, Kriminalvårdare och/eller ART-instruktör utbildad enligt ICART:s standard.

Erfarenhet av behandlingsarbete vid öppna institutioner är meriterande, dock ej ett krav.

B-körkort är ett krav.

Personliga egenskaper:
  • Trygg i dig själv
  • Lugn
  • Stresstålig
  • Strukturbärare (säker på att sätta gränser)
  • Lösningsfokuserad
Till en eventuell intervju vill vi att du har med dig utdrag ur misstanke- och belastningsregistret, då detta är ett krav för att du ska kunna provjobba. Handläggningstiden för dessa är ca 2 veckor, så var ute i god tid: https://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4427-hvbhem-belastningsregistret/​​​​​​​

Upplysningar
Hans Johansson
VD/Verksamhetschef
info@hvbfristad.se
018-56 54 91

Familjehem Fristad söker familjehem


Uppsala, Västerås, Enköping, Östhammar, Stockholm, Eskilstuna

Vi söker flertalet kvalificerade familjehem som vill ta emot ett barn/ungdom/vuxen i åldern 0-26 år i sitt hem

Vår målgrupp är: pojkar och flickor med beteendeproblem så som relationsproblem, lättare kriminalitet, begynnande eller tidigare missbruk, skolproblem, konflikthanteringsproblem samt ensamkommande ungdomar. Orsaken till placeringen kan även vara omsorgssvikt av t ex vårdnadshavare.

Kvalifikationer:
Vi söker erfarna vuxna med eller utan barn. Vi söker personer med bland annat följande kompetens: Socionomer, behandlingspedagoger, lärare och fritidspersonal. Praktisk erfarenhet som t ex engagemang i idrottsföreningar, behandlingshem, socialt arbete, ideellt arbete och tidigare erfarenhet av att vara familjehem är mycket betydelsefull.

Upplysningar
Therese Johansson
VD/Verksamhetschef
Therese.johansson@rattspargruppen.se
018-56 54 96