shutterstock 419549734shutterstock 419549734
shutterstock 419549734

Arbeta hos oss

HVB Fristad söker:
​​​​​​​Föreståndare


Vilka är vi?
HVB Fristad ligger tre mil norr om Uppsala, och är ett av Sveriges ledande behandlingshem för pojkar mellan 13 och 21 år som är omhändertagna enligt LVU eller SoL. Behandlingen är förankrad inom inlärningspsykologins kognitiva och beteendeterapeutiska teorier (KBT).

HVB Fristad ingår i koncernen Rätt Spårgruppen som även bedriver familjehemsverksamhet (Familjehem Fristad), öppenvård (Novaskill).

Vem är du?
Vi söker en ny föreståndare som kan leda arbetet på HVB Fristad. Du ska vara uppdaterad i enlighet med de riktlinjer för föreståndare som anges i HSLFR-FS 2016:55 (även allmänna råd) samt nya lagar och riktlinjer som ges ut.

Du ska samarbeta med behandlingsansvarig, programansvarig och samordnare för att skapa förutsättningar för utveckling av medarbetare och ansvarar tillsammans med dessa för att kvaliteten utvecklas, att uppföljning sker samt att lagar och förordningar som gäller verksamheten följs.
All behandling utgår från KBT och en fördel är att du är väl bevandrad inom detta område.

Utbildning
Minst 2 års erfarenhet av kvalificerat socialt arbete inom HVB verksamhet samt tidigare erfarenhet av en arbetsledande roll med personalansvar som föreståndare/verksamhetschef.

Socionomutbildning eller annan adekvat utbildning enligt föreskrifter från IVO.

Intresserad?
Ansökan skickas till:
arbetsansokan@hvbfristad.se

Lediga tjänster som behandlingsassistent


HVB Fristad söker behandlingsassistenter för fast anställning samt timvikarier.

Vi är ett behandlingshem för pojkar mellan 13 och 21 år med missbruk, kriminalitet, psykosocial, samt neuropsykiatrisk problematik. Behandlingen är förankrad i KBT, med stort fokus på ART och tillämpad beteendeanalys. Som behandlingsassistent arbetar du dygnstjänst i team enligt ett rullande schema.

Vi söker dig som kan samarbeta i grupp. Du är ödmjuk, engagerad och tycker om att arbeta i en strukturerad miljö. Du är lösningsorienterad och stresstålig/trygg. Du är en god arbetskamrat och en förebild för våra ungdomar.

Kvalifikationer:
  • Du är villig att genomgå en tvåårig eftergymnasial utbildning riktad mot socialt arbete/beteendevetenskap, om du saknar den.
  • Du är villig att genomgå de internutbildningar som ingår i tjänsten
  • B-körkort
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Aktuellt utdrag för HVB ur misstanke- och belastningsregistret krävs.

Det är meriterande om du har en tvåårig eftergymnasial utbildning riktad mot socialt arbete/beteendevetenskap.

Ansökan gör du genom att skicka CV samt ett personligt brev till: arbetsansokan@hvbfristad.se.

Har du frågor kring tjänsten? Kontakta Anneli Kalander på 018-56 54 87.

Familjehem Fristad söker familjehem


Uppsala, Västerås, Enköping, Östhammar, Stockholm, Eskilstuna

Vi söker flertalet kvalificerade familjehem som vill ta emot ett barn/ungdom/vuxen i åldern 0-26 år i sitt hem

Vår målgrupp är: pojkar och flickor med beteendeproblem så som relationsproblem, lättare kriminalitet, begynnande eller tidigare missbruk, skolproblem, konflikthanteringsproblem samt ensamkommande ungdomar. Orsaken till placeringen kan även vara omsorgssvikt av t ex vårdnadshavare.

Kvalifikationer:
Vi söker erfarna vuxna med eller utan barn. Vi söker personer med bland annat följande kompetens: Socionomer, behandlingspedagoger, lärare och fritidspersonal. Praktisk erfarenhet som t ex engagemang i idrottsföreningar, behandlingshem, socialt arbete, ideellt arbete och tidigare erfarenhet av att vara familjehem är mycket betydelsefull.

Upplysningar:
Therese Johansson
VD/Verksamhetschef
therese.johansson@rattspargruppen.se
018-56 02 31