shutterstock 419549734shutterstock 419549734
shutterstock 419549734

Arbeta hos oss

Behandlingshemmet Fristad söker Samordnare


Fristad ligger ett par mil norr om Uppsala, och är ett av Sveriges ledande behandlingshem för pojkar mellan 13 och 21 år som är omhändertagna enligt LVU eller SoL. Behandlingen är förankrad inom inlärningspsykologins kognitiva och beteendeterapeutiska teorier (KBT).

Vi söker en samordnare med förmåga och erfarenhet av att självständigt planera och genomföra behandlingsinsatser för vår målgrupp.
I arbetsuppgiften ingår att samordna behandlingsinsatser och leda arbetet med olika yrkesgrupper involverade. Viktigt med ett sinne för ordning som kan hålla linjen mellan personal och chef. Ansvarar för bemanning och schemaläggning. Har förmåga samt kunskap om när chefer ska kontaktas i förhållande till att ta egna beslut i akuta skeenden.

Kvalifikationer:
Socionom, beteendevetare eller sociolog med inriktning på KBT. Steg 1 eller 2 utbildning är en merit. Erfarenhet av behandlingsarbete vid öppna institutioner är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar:
Tomas Theorin
Föreståndare
tomas.theorin@hvbfristad.se.

Ansökan skickas till: arbetsansokan@hvbfristad.se.

HVB Fristad
Almas Allé 9, 756 51 Uppsala

Familjehem Fristad söker familjehem


Uppsala, Västerås, Enköping, Östhammar, Stockholm, Eskilstuna

Vi söker flertalet kvalificerade familjehem som vill ta emot ett barn/ungdom/vuxen i åldern 0-26 år i sitt hem

Vår målgrupp är: pojkar och flickor med beteendeproblem så som relationsproblem, lättare kriminalitet, begynnande eller tidigare missbruk, skolproblem, konflikthanteringsproblem samt ensamkommande ungdomar. Orsaken till placeringen kan även vara omsorgssvikt av t ex vårdnadshavare.

Kvalifikationer:
Vi söker erfarna vuxna med eller utan barn. Vi söker personer med bland annat följande kompetens: Socionomer, behandlingspedagoger, lärare och fritidspersonal. Praktisk erfarenhet som t ex engagemang i idrottsföreningar, behandlingshem, socialt arbete, ideellt arbete och tidigare erfarenhet av att vara familjehem är mycket betydelsefull.

Upplysningar:
Therese Johansson
VD/Verksamhetschef
therese.johansson@rattspargruppen.se
018-56 02 31